Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Studie- och yrkesvägledarutbildningen

Campus Varberg, i Varberg
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Studie- och yrkesvägledarutbildningen

Studera till studie- och yrkesvägledare

Att ”välja karriär” innebär både att utveckla en god självkännedom och att orientera sig om olika möjligheter inom utbildning och arbetsliv. Det är utgångspunkten i studie- och yrkesvägledarutbildningen.

Som studie- och yrkesvägledare kan man arbeta inom många olika områden. De flesta studie- och yrkesvägledare finns på grundskolor, gymnasieskolor, kommunal vuxenutbildning, högskolor eller i olika former av verksamheter för ungdomar och vuxna. Under senare år har många studie- och yrkesvägledare anställts för nya uppgifter och uppdrag inom såväl den offentliga som den privata sektorn.

För mer information om Studie- och yrkesvägledarutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Varberg

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Sh 1b/1a1+1a2, alternativt Sh A.

Undervisningsform

I Varberg är undervisningen ledd av lärare på plats eller undantagsvis via länk från Malmö till salen på Campus Varberg. Fem till sju gånger per läsår är undervisningen förlagd till Malmö med tre-fyra dagar åt gången.

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ingår i utbildningen med 17 veckor. VFU kan göras på hemorten om platsen uppfyller de krav som ställs vid den specifika kursen. Utbildningen är på heltid.

Innehåll

Utbildningen innehåller fyra stora delar:

Ett samhällsvetenskapligt block som syftar till att ge kunskaper om hur samhälle, arbetsliv och utbildning organiseras och fungerar.  

Ett beteendevetenskapligt block med grunder i psykologi, pedagogik och sociologi som är nödvändiga för att förstå människors beteenden och därigenom kunna fungera som vägledare, undervisare och informatör.  

Ett kärnblock med inriktning på karriärvägledning. Här utvecklar du kunskap och färdigheter inom kommunikation och samtal. Särskild vikt läggs vid förståelse och insikt om människors karriärmönster och hur du som vägledare/coach kan hjälpa till att hantera frågor och funderingar kring val av utbildning, yrke och karriär.  

Ett VFU-block (verksamhetsförlagd utbildning) med praktik inom utbildningssektorn men även på arbetsförmedling, samt inom nya verksamheter som karriärcoaching. Praktiken innebär bland annat att man självständigt genomför vägledningssamtal, enskilt eller i grupp, undervisar och informerar.

Campus Varberg Facebook

Examen & Intyg

Studie- och yrkesvägledarexamen.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Studie- och yrkesvägledarutbildningen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Varberg
Otto Torellsgata 20
432 82 Varberg

Välkommen till Campus Varberg - ett Campus utöver det vanliga 

Campus Varberg erbjuder högskole- och yrkeshögskoleutbildningar i en fantastisk miljö endast ett tiotal meter från havet. Alla utbildningar på Campus Varberg är framtagna i nära samarbete med näringslivet och våra studenter ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden – vi kallar det...

Läs mer om Campus Varberg och visa alla utbildningar.

Highlights